Jak zrobić wielkanocną sałatkę jarzynową z pieczonych warzyw?

Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw doskonale się nadaje na wielkanocny stół. O tyle jest świąteczna, że warzywa przygotowujemy do niej specjalnie. Każda marchewka, pietruszka, seler czy ziemniak zachowują pełnię swojego smaku. Nawet po wymieszaniu czujemy to w każdym kęsie. Pieczone … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatkę jarzynową?

Sałatka jarzynowa to doskonały sposób na wykorzystanie gotowanej woszczyzny z rosołu. Trzeba tylko wszystko drobno pokroić, dodać kilka składników i mamy danie na śniadanie lub kolację, tudzież sałatkę do obiadu. Sałatka jarzynowa to także tradycyjna sałatka na Wielkanoc. Wprawdzie potrafię … Czytaj dalej

Jakie potrawy przygotować na Tłusty Czwartek?

Tłusty Czwartek to ostatnia czwartek karnawału. Tradycyjnie tego dnia jemy pączki i faworki przez cały dzień i na deser po każdym posiłku, a na obiad jemy prażaki. Możemy zrobić tradycyjne pączki z konfiturą z róży, ale ciekawy smak będziemy mieli … Czytaj dalej