Jak zrobić sałatkę jarzynową zawijaną w plastry szynki w galarecie?

Porcje sałatki jarzynowej zawinięte w plastry szynki i zatopione w galarecie to doskonała przystawka. Jest to bardzo ciekawa forma podania sałatki jarzynowej. Genialnie prezentuje się na wielkanocnym stole. Pasuje na przystawkę przed niedzielnym obiadem, ale fajnie też zjada się taką … Czytaj dalej

Jak zrobić tatara z łososia?

  Tatar z łososia to bardzo ciekawa przystawka lub danie na romantyczną kolację. Przygotowanie to dosłownie chwila – trzeba mieć tylko naprawdę świeżą rybę. Do przygotowania tatara z łososia wystarczy nam ostry nóż i deska do krojenia.   Jak przygotować … Czytaj dalej

Jak zrobić galaretkę z dorsza?

Galaretka z dorsza to przysmak na śniadanie, kolację lub przystawkę. Jeśli tylko zdecydujemy się na użycie żelatyny cała robota zajmie nam tylko chwilę nie licząc czasu na rozmoczenie żelatyny. Jak zrobić galaretkę z dorsza? Składniki na 4 porcje: 40 dkg … Czytaj dalej