Jak zrobić śledzie z miodem i wiśniami?

Śledzie w sosie z wiśni to rolmopsy z miodem i wiśniami. Delikatnie zakwaszone z odrobiną korzennej nuty w słodko-kwaśnym sosie z wiśni…. Mniam… Nadają się i na zwykłą kolację i na przystawkę, a nawet jako jedna z potraw wigilijnych. Cała … Czytaj dalej

Jak zrobić tatar z łososia z dodatkiem natki pietruszki?

Tatara z łososia jemy wtedy gdy mamy nieprzepartą ochotę na surową rybę, nie mamy czasu, żeby go zamarynować, ani tym bardziej przygotować sushi. Możemy go jeść na co dzień, ale i podać na uroczystą kolację. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. … Czytaj dalej

Jak zrobić mostek cielęcy pieczony z nadzieniem?

Mostek cielęcy pieczony z nadzieniem jest to sposób na przygotowanie wykwintnego dania z niezupełnie wykwintnego kawałka cielęciny. Mostek cielęce to zasadniczo mięso poprzerastane błonami. Nawet zmielić jest je trudno, bo błony owijają się na nożach maszynki do mielenia mięsa. Jeśli … Czytaj dalej