mojedania.pl

… o tym co mi smakuje

Menu główne

Przeskocz do tekstu
Przeskocz do widgetów
  • Strona główna
  • Kontakt i o mnie
  • Zasady korzystania z serwisu
    • Polityka obsługi cookie

Strona główna ▸ Przepisy ▸ Zupy ▸ Strona 3

Archiwa kategorii: Zupy

Strona 3 (z 8)« Pierwsza«...234...»Ostatnia »

Jak zrobić zarzuckę, czyli kwaskową zupę z kapustą kiszoną?

Opublikowano 19 stycznia 2013 przez Joanna Duszczyńska
6
Zarzucka

Zarzucka  to zupa, którą gotujemy głównie w okresie jesienno zimowym. Wtedy mamy dostęp do kiszonej kapusty. A jak się doczekamy nowalijek to tylko botwinka, koperkowa, szczawiowa, a potem chłodnik klasyczny lub gazpacho, lub zupa z wiśni i za zarzucką zaczynamy … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Zupy | Tagi: kapusta | 6 komentarzy

Jak zrobić zupę pieczarkową z makaronem?

Opublikowano 31 grudnia 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa, to zupa całkowicie dostępna dla nas przez cały rok – przez cały rok są w sprzedaży pieczarki. Jednak najlepiej smakuje jesienią i zimą. A może po prostu wtedy nie ma sezonowych warzyw i automatycznie częściej sięga się po … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Zupy | Tagi: pieczarki | Napisz odpowiedź

Jak zrobić zupę fasolową?

Opublikowano 28 listopada 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Fasola piękny jaś po namoczeniu

Zupa fasolowa to właściwie pełen codzienny obiad. Jak podaję zupę fasolową to zdarza mi się nie robić drugiego dania. Jest sycąca i prócz białka z fasoli ma jeszcze wkładkę mięsną w postaci boczku. Bez przesady! – nie trzeba codziennie jeść … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Zupy | Tagi: boczek wędzony, fasola | Napisz odpowiedź

Jak zrobić francuską zupę z porów krem?

Opublikowano 26 listopada 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Składniki na zupę z porów - ten por był bardzo dłuuuugi

Zupa z porów krem i grzanki z parmezanem doskonale uzupełniają się smakiem i dają właśnie tę przyjemność z jedzenia… 😉 Przepis na francuską zupę z porów krem dostałam od szwagierki  – Izy (przy okazji zapraszam do obejrzenia galerii malarstwa Izabelli … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Zupy | Tagi: parmezan, por | Napisz odpowiedź

Jak zrobić lane kluski?

Opublikowano 23 listopada 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Lane kluski na rosole z serduszek z kurczaka

Lane kluski to pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu wsad do zupy. Na śniadanie można ugotować sobie lane kluski na mleku. A po powrocie z pracy o wiele szybciej poda się rosół lub zupę pomidorową jeśli zamiast makaronu będziemy gotować … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Zupy, Dodatki do obiadu | Napisz odpowiedź
Strona 3 (z 8)« Pierwsza«...234...»Ostatnia »

Popularne

  • Jak zrobić orzechówkę?
  • Jak zrobić smażone oscypki z żurawiną?
  • Jak dobrze usmażyć stek wołowy?
  • Jak zrobić idealne naleśniki?
  • Jak smażyć halibuta?

NEWSLETTER

Loading...Loading...


five + two =

Jak zrobić …

Archiwum

Co zrobić z …

rodzynki rosół rozmaryn ryby ryż sandacz sałata schab seler ser biały ser żółty sezam soczewica spaghetti surimi sushi suszone śliwki szarlotka szczaw szparagi szpinak szynka słonina teriyaki torty truskawki tuńczyk wanilia wieprzowina winegret wino winogrona wiórki kokosowe wiśnie wołowina wątróbka zapiekanka zielony pieprz ziemniaki śledź śliwki śmietana żeberka żelatyna żurawina
mojedania.pl
Copyright © 2025 All Rights Reserved
Projekt i wykonanie DuArt

Proszę czekać..

Ta strona używa plików cookie do poprawnego działania oraz w celu zbierania informacji statystycznych. Więcej informacji