Jak zrobić sałatkę z selera naciowego z rodzynkami?

Seler naciowy ma dużo delikatniejszy smak niż korzeń selera. Jednak smak jest tak charakterystyczny, że stanowi przewodnią nutę smakową w sałatkach nawet z niewielką zawartością selera. Dodatki powinny być raczej neutralnymi w smaku wypełniaczami. Można na koniec doprawić sałatkę trochę … Czytaj dalej

Jak zrobić surówkę z ogórków kiszonych z cebulą?

Surówka z ogórków kiszonych z cebula jest doskonałym dodatkiem do smażonej ryby i mięs pieczonych. Jest bardzo delikatna w smaku. Zapewnia to dodatek oleju. Jak zrobić sałatkę z ogórków kiszonych z cebulą? Bierzemy ogórki kiszone i cebulę w proporcji objętościowej … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatkę z pomidorów ze śmietaną?

Sałatka z pomidorów jest pyszna w swej prostocie. Uwielbiam pomidory ze śmietaną. Co potrzebujemy do sałatki z pomidorów ze śmietaną? kilka dobrych, mięsistych pomidorów 100 ml lekko kwaśniej śmietany 18% tłuszczu 1 cebula dymka z dużym zielonym pióropuszem sól listki … Czytaj dalej