Jak zrobić surówkę z ogórków kiszonych z cebulą?

Surówka z ogórków kiszonych z cebula jest doskonałym dodatkiem do smażonej ryby i mięs pieczonych. Jest bardzo delikatna w smaku. Zapewnia to dodatek oleju. Jak zrobić sałatkę z ogórków kiszonych z cebulą? Bierzemy ogórki kiszone i cebulę w proporcji objętościowej … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatkę z pomidorów ze śmietaną?

Sałatka z pomidorów jest pyszna w swej prostocie. Uwielbiam pomidory ze śmietaną. Co potrzebujemy do sałatki z pomidorów ze śmietaną? kilka dobrych, mięsistych pomidorów 100 ml lekko kwaśniej śmietany 18% tłuszczu 1 cebula dymka z dużym zielonym pióropuszem sól listki … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatę z dodatkiem mozzarelli?

Mozzarella z pomidorami to ekskluzywna przystawka do obiadu, ale mozzarellę można użyć też jako ser sałatkowy. Składniki sałatki: 1 główka sałaty, garść świeżych listków bazylii, 2 duże kulki mozzarelli, garść czarnych oliwek, kilka łyżek oliwy z oliwek, szczypta suszonego oregano, … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatkę z tuńczyka?

Sałatka z tuńczyka jest najsmaczniejsza na przełomie sierpnia i września, bo wtedy mamy dostęp do najsmaczniejszych gruntowych pomidorów i papryki. A jak jemy ją poza sezonem to przypomina nam sezon i samo wspomnienie poprawia nam humor. Jak przygotować sałatkę z … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatkę z tuńczyka z ananasem?

Sałatkę z tuńczyka z ananasem pierwszy raz jadłam na Wigilii szkolnej w pierwszej szkole, w której pracowałam. Koleżanka przyniosła ją jako “danie wigilijne”. Hm… Na Wigilię raczej nie pasuje, ale jest doskonała na imprezki i na śniadanie lub kolację. Najważniejsze, … Czytaj dalej