mojedania.pl

… o tym co mi smakuje

Menu główne

Przeskocz do tekstu
Przeskocz do widgetów
  • Strona główna
  • Kontakt i o mnie
  • Zasady korzystania z serwisu
    • Polityka obsługi cookie

Strona główna ▸ Przepisy ▸ Potrawy z ryb ▸ Strona 8

Archiwa kategorii: Potrawy z ryb

Strona 8 (z 10)« Pierwsza«...5...789...»Ostatnia »

Jak zrobić pastę z makreli wędzonej?

Opublikowano 27 sierpnia 2011 przez Joanna Duszczyńska
2
Składniki pasty z makreli

Kanapka z pastą z makreli może być pyszną kolacją lub w wersji miniaturowej super przekąską do piwa. Pasta z makreli to idealny sposób na podanie ryby dzieciom – ale wtedy zamiast cebuli lepiej użyć szczypiorku – będzie delikatniejsza. Jak przygotować … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Potrawy z ryb, Do kanapek | Tagi: majonez, ryby | 2 komentarze

Jak usmażyć flądrę? Tani obiad z ryby.

Opublikowano 14 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Pieczona rolada z boczku

Bardzo lubię flądrę.  Taka wędzona flądra prosto z wędzarni przy porcie we Władysławowie – marzenie… Flądra smażona też jest pyszna i na dodatek bardzo tania – tuszki flądry bez skóry to niecałe 10 zł za kg. Obiad też jest szybki, … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Potrawy z ryb, Danie obiadowe | Tagi: ryby | Napisz odpowiedź

Jak zrobić pieczonego pstrąga?

Opublikowano 4 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Pstrąg gotowy do zawinięcia w folię i upieczenia

Minęła majówka – to znaczy, że zaczął się sezon grillowy. Oczywiście pstrąga też można zrobić na grillu. Lubię pstrąga pieczonego w folii aluminiowej. Na grillu pieczemy go około 20 minut, przewracając kilka razy na drugą stronę. W piekarniku pieczemy około … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Potrawy z ryb, Danie obiadowe, Na grilla | Tagi: ryby | Napisz odpowiedź

Jak zrobić rybę po grecku?

Opublikowano 2 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Ryba po grecku

Rybę po grecku można jeść i na zimno i na gorąco. Na zimno można ją podać na przystawkę lub na kolację, a na gorąco na obiad. Jak zrobić sos grecki do ryby? Składniki: 1/2 kg włoszczyzny pokrojonej w słupki (może … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Potrawy z ryb, Na przystawkę, Sosy, Danie obiadowe, Wigilia, Środa Popielcowa | Tagi: ryby | Napisz odpowiedź

Pieczony łosoś z miodem i musztardą

Opublikowano 9 kwietnia 2011 przez Joanna Duszczyńska
7
Łosoś w Miodzie i musztardzie z zastosowaniem musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy

“Dlaczego jeszcze nie ma u Ciebie na stronie przepisu na łososia w miodzie?” – zapytała mnie kilka dni temu moja przyjaciółka. Cóż? Zrobiłam po raz kolejny łososia z miodem i musztardą i spisałam przepis. Jak zatem zrobić łososia pieczonego na … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe, Potrawy z ryb, Środa Popielcowa | Tagi: łosoś | 7 komentarzy
Strona 8 (z 10)« Pierwsza«...5...789...»Ostatnia »

Popularne

  • Jak ugotować ziemniaki w mundurkach?
  • Jak dobrze usmażyć stek wołowy?
  • Jak zrobić orzechówkę?
  • Jak zrobić sałatkę z selera naciowego z orzechami włoskimi?
  • Jak zrobić duszone bakłażany?

NEWSLETTER

Loading...Loading...


five + two =

Jak zrobić …

Archiwum

Co zrobić z …

rodzynki rosół rozmaryn ryby ryż sandacz sałata schab seler ser biały ser żółty sezam soczewica spaghetti surimi sushi suszone śliwki szarlotka szczaw szparagi szpinak szynka słonina teriyaki torty truskawki tuńczyk wanilia wieprzowina winegret wino winogrona wiórki kokosowe wiśnie wołowina wątróbka zapiekanka zielony pieprz ziemniaki śledź śliwki śmietana żeberka żelatyna żurawina
mojedania.pl
Copyright © 2025 All Rights Reserved
Projekt i wykonanie DuArt

Proszę czekać..

Ta strona używa plików cookie do poprawnego działania oraz w celu zbierania informacji statystycznych. Więcej informacji