Jak zrobić udka kaczki pieczone w czerwonym winie ze śliwkami suszonymi?

Uwielbiam pieczoną kaczkę. Kiedy jestem w restauracji i mam taką możliwość wybieram kaczkę. Nie jest to najtańsze mięso, więc nie pojawia się zbyt często na moim stole, ale czasem warto sobie kaczkę zafundować. Czasem piekę ją w całości, czasem piekę … Czytaj dalej

Łosoś teriyaki – pieczony łosoś ze słodką nutą

Pieczony łosoś w sosie teriyaki to wersja łososia na słodko. Jest błyskawiczny w przygotowaniu. Obiad możemy podać w ciągu 25 minut. Łososia nie trzeba marynować, tak jak jest to konieczne np. przy przygotowaniu łososia w miodzie i musztardzie. A podajemy … Czytaj dalej

Jak zrobić kokosanki?

Kilka dni temu koleżanka podała mi przepis na kokosanki, z którego, jej zdaniem, kokosanki wychodzą naprawdę takie jak trzeba. Pełna nadziei zrobiłam je. Inwestycja czasowo była minimalna – jedynie 30 minut w tym 20 minut pieczenia. Efekt był naprawdę dobry. … Czytaj dalej

Jogurt z mango – orzeźwiający napój lub pyszny deser.

Jogurt i mango to genialne połączenie smaków. Możemy sobie przygotować z nich wspaniale orzeźwiający napój lub cudownie aromatyczny deser. Szczególnie przydatny jest jogurt z mango w połączeniu z bardzo pikantnym posiłkiem. Przynosi natychmiastową ulgę. Naprawdę nawet bardzo pikantne jedzenie możemy … Czytaj dalej