mojedania.pl

… o tym co mi smakuje

Menu główne

Przeskocz do tekstu
Przeskocz do widgetów
  • Strona główna
  • Kontakt i o mnie
  • Zasady korzystania z serwisu
    • Polityka obsługi cookie

Strona główna ▸ Przepisy ▸ Strona 59

Archiwa kategorii: Przepisy

Strona 59 (z 71)« Pierwsza«...5...585960...65...»Ostatnia »

Jak zrobić surówkę z białej kapusty – coleslaw?

Opublikowano 18 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Salatka coleslaw

Coleslaw – sałatka z białej kapusty – to idealny dodatek do smażonej ryby. Wprawdzie w pewnej fastfoood restauracji (KFC 😉 ) podają ją do kurczaka w panierce, ale pasuje też do innych mięs pieczonych, tudzież do mielonych kotletów. Jakie składniki … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Surówki | Tagi: kapusta, majonez | Napisz odpowiedź

Jak zrobić zupę grzybową?

Opublikowano 17 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa. Tradycyjnie jemy ją co roku w Wigilię. Jem ją też także zawsze jak chcę sobie przypomnieć świąteczny nastrój. Robię ją też jak mam mało czasu, a zupa jest szybko koniecznie potrzebna. Czas przygotowania pół … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Zupy, Wigilia | Tagi: grzyby suszone | Napisz odpowiedź

Jak zrobić kotlety mielone?

Opublikowano 16 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
10
Kotlety mielone

Kotlety mielone to po kotletach schabowych najpopularniejsze polskie danie obiadowe. Usmażenie naprawdę dobrych mielonych kotletów zajmuje trochę czasu, bo trzeba wcześniej przygotować mielone mięso. Mięso mielimy sami, albo kupujemy mielone przy nas z wybranego przez nas kawałka mięsa. Warto jednak … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe | Tagi: wieprzowina | 10 komentarzy

Jak zrobić młodą kapustę do schabowego?

Opublikowano 15 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
2
Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem to najlepszy dodatek do klasycznego kotleta schabowego. Dobrze jednak pasuje do innych mięs wieprzowych, także do mielonych kotletów. Zimą możemy ja zastąpić duszoną kiszoną kapustą dodatkiem dużej ilości kminku i też będzie pysznie. 😉   Co … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Warzywa na gorąco | Tagi: kapusta | 2 komentarze

Jak usmażyć flądrę? Tani obiad z ryby.

Opublikowano 14 maja 2011 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Pieczona rolada z boczku

Bardzo lubię flądrę.  Taka wędzona flądra prosto z wędzarni przy porcie we Władysławowie – marzenie… Flądra smażona też jest pyszna i na dodatek bardzo tania – tuszki flądry bez skóry to niecałe 10 zł za kg. Obiad też jest szybki, … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Potrawy z ryb, Danie obiadowe | Tagi: ryby | Napisz odpowiedź
Strona 59 (z 71)« Pierwsza«...5...585960...65...»Ostatnia »

Popularne

  • Jak smażyć halibuta?
  • Jak zrobić kurczaka duszonego na maśle?
  • Jak zrobić kotleciki z polędwicy wieprzowej?
  • Jak zrobić duszone bakłażany?
  • Jak zrobić kapustę do schabowego?

NEWSLETTER

Loading...Loading...


five + two =

Jak zrobić …

Archiwum

Co zrobić z …

rodzynki rosół rozmaryn ryby ryż sandacz sałata schab seler ser biały ser żółty sezam soczewica spaghetti surimi sushi suszone śliwki szarlotka szczaw szparagi szpinak szynka słonina teriyaki torty truskawki tuńczyk wanilia wieprzowina winegret wino winogrona wiórki kokosowe wiśnie wołowina wątróbka zapiekanka zielony pieprz ziemniaki śledź śliwki śmietana żeberka żelatyna żurawina
mojedania.pl
Copyright © 2025 All Rights Reserved
Projekt i wykonanie DuArt

Proszę czekać..

Ta strona używa plików cookie do poprawnego działania oraz w celu zbierania informacji statystycznych. Więcej informacji