Jak zrobić pieczone żeberka na słodko marynowane w miodzie i musztardzie?

Pieczone żeberka na słodko marynowane w miodzie i musztardzie to, wbrew stereotypom o żeberkach, danie bardzo kobiece, chociaż mojemu małżonkowi też smakuje. 😉 Żeberka, które zasadniczo są dość tłuste, po pieczeniu wyjmujemy z tłuszczu, który się z nich wytopił. Jeśli … Czytaj dalej

Jak zrobić duszone żeberka wieprzowe?

Żeberka… zapewniam, że można się w nich rozsmakować… Niestety jest to dość tłusty kawałek wieprzowiny, ale można czasem kupić naprawdę chude żeberka albo po prostu zwyczajnie tłuste kawałki odkroić z już przygotowanej potrawy i ich nie jeść. Dlaczego żeberka są … Czytaj dalej

Jak zrobić creme brulee?

Creme brulee to aksamitny, śmietanowy krem pokryty cudowną karmelową skorupką. Naprawdę królewskie doznanie dla naszych kubków smakowych. Samo przygotowanie jest bardzo proste. Problem stanowi jednak konieczność posiadania odpowiedniego sprzętu. Potrzebujemy ceramiczne miseczki do zapiekania oraz palnik do przypalenia cukru na … Czytaj dalej