Jak zrobić zapiekane cukinie z fetą i suszonymi pomidorami?

Suszone pomidory tak bardzo mi smakują, że jestem skłonna dodawać je prawie do wszystkiego. Tym sposobem znalazły się też w zapiekanych cukiniach. Faszerowane warzywa to pyszny, lekki obiad, a w tej wersji całkowicie wegetariański. Przygotowanie ich jest bardzo proste. Jak … Czytaj dalej

Jak zrobić roladki z bakłażana z mozzarellą zapiekane w pomidorach?

Roladki z bakłażana to lekkie wegetariańskie danie. Doskonałe na romantyczną kolację i na uroczy wieczór w małym gronie przyjaciół. Jeszcze lampka czerwonego półwytrawnego wina i nic więcej nie potrzeba. Pomysł na to danie podsunęła mi koleżanka, która jest wegetarianką i … Czytaj dalej

Jak zrobić faszerowane cukinie?

Faszerowane cukinię robię z farszem bardzo podobnym do tego, który wkładam do bakłażanów. Oczywiście, żeby taki farsz zrobić to trzeba mieć młode cukinie – bez dojrzałych pestek. Po prostu potrzebny jest nam miąższ z cukinii. Ewentualnie jeśli mamy bardzo dojrzałe … Czytaj dalej

Jak zrobić faszerowane bakłażany?

Faszerowana oberżyna to pyszne danie, którym możemy się delektować przez cały rok. Oczywiście najtaniej jest późnym latem i wczesną jesienią, ale i poza sezonem importowane bakłażany nie mają bardzo wysokich cen. Jak przygotować pieczone, faszerowane bakłażany na 4 osoby? Składniki: … Czytaj dalej