Jak zrobić bakłażany smażone w cieście?

Bakłażany smażone w cieście to świetne “placki” na obiad lub kolację. Możemy je jeść same lub z dodatkiem jakiegoś sosu. Tzatziki pasują doskonale. Przygotowanie jest bardzo proste, bakłażana po prostu kroimy w plastry o grubości około 7 milimetrów. Mogą być … Czytaj dalej

Jak zrobić samosa z serem i szpinakiem?

Samosa z serem i szpinakiem to wegetariańska przystawka, ale świetnie nadają się też na gorącą kolację. Są też doskonałą przekąską do piwa. 😉 Nazywam je samosa, bo nadzienie często doprawiam orientalnie – na przykład samosa z nadzieniem z dyni. Do … Czytaj dalej

Jak zrobić duszone bakłażany?

Duszone bakłażany ciekawy dodatek do obiadu. Są dość wytrawne w smaku. Szczególnie pasują do delikatnych mięs takich jak duszony kurczak, tudzież steki z piersi indyka. Bardzo szybko się je przygotowuje. To dosłownie 20 minut, w tym 15 minut oczekiwania, i … Czytaj dalej