Jak zrobić galaretkę z dorsza?

Galaretka z dorsza to przysmak na śniadanie, kolację lub przystawkę. Jeśli tylko zdecydujemy się na użycie żelatyny cała robota zajmie nam tylko chwilę nie licząc czasu na rozmoczenie żelatyny. Jak zrobić galaretkę z dorsza? Składniki na 4 porcje: 40 dkg … Czytaj dalej

Jak zrobić jajecznicę z opieńkami?

Jajecznica z opieńkami… pycha… Sezon na jajecznicę z opieńkami to wrzesień. Wtedy jest największy wysyp opieniek. Jeśli jednak byliśmy wystarczająco zapobiegliwi możemy się cieszyć jajecznicą z opieńkami przez cały rok. Wystarczy umiejętnie przechować opieńki na zimę. Możemy je zamrozić po … Czytaj dalej

Jak zrobić pomidora z mozzarellą na przystawkę?

Mozzarella z pomidorem to wykwintna przystawka i zarazem dietetyczny posiłek na śniadanie lub kolację. Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko pokroić pomidora i kulkę sera mozzarella i położyć na talerzyku. Przybieramy to listkami świeżej bazylii i każdy sam polewa sobie … Czytaj dalej

Kanapka ze śmietaną i cukrem – smak mojego dzieciństwa…

Kanapka ze śmietana i cukrem to był luksus, na który w czasach komunistycznych można było sobie pozwolić. Śmietana w sklepie bywała nawet wtedy, kiedy na półkach stał praktycznie tylko ocet, a cukier wprawdzie był na kartki, ale dzięki temu można … Czytaj dalej