Jak zrobić galaretkę z dorsza?

Galaretka z dorsza to przysmak na śniadanie, kolację lub przystawkę. Jeśli tylko zdecydujemy się na użycie żelatyny cała robota zajmie nam tylko chwilę nie licząc czasu na rozmoczenie żelatyny. Jak zrobić galaretkę z dorsza? Składniki na 4 porcje: 40 dkg … Czytaj dalej

Jak zrobić pomidora z mozzarellą na przystawkę?

Mozzarella z pomidorem to wykwintna przystawka i zarazem dietetyczny posiłek na śniadanie lub kolację. Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko pokroić pomidora i kulkę sera mozzarella i położyć na talerzyku. Przybieramy to listkami świeżej bazylii i każdy sam polewa sobie … Czytaj dalej

Jak zrobić guacamole?

Guacamole to meksykański sos z awokado  do tortilli tudzież meksykańskich chipsów nachos. Ja chyba najbardziej lubię guacamole na pieczywie. Pyszne jest na kromkach bagietki. Przypomina wtedy bardziej bruschetta’ę niż prawdziwe guacamole, ale to kwestia smaku, a może i naszych kulinarnych … Czytaj dalej

Jak zrobić roladki z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami?

Pierś z kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami to doskonałe danie na gorącą przystawkę lub na obiad. Może też stanowić danie główne gorące na spotkaniu towarzyskim zaplanowanym głównie w formie zimnego bufetu. Filet z kurczaka dzielimy na trzy części. … Czytaj dalej