Jak zrobić tatara – befsztyk tatarski?

Polędwica wołowa to najlepsze mięso na tatara. Historycznie befsztyk tatarski  był robiony z polędwicy z konia zabitego podczas bitwy. Polędwicę wykrawało się z konia, wkładało się pod siodło własnego konia i jak się trochę pojeździło, to mięso się z błonek … Czytaj dalej

Jak zrobić sałatkę jarzynową zawijaną w plastry szynki w galarecie?

Porcje sałatki jarzynowej zawinięte w plastry szynki i zatopione w galarecie to doskonała przystawka. Jest to bardzo ciekawa forma podania sałatki jarzynowej. Genialnie prezentuje się na wielkanocnym stole. Pasuje na przystawkę przed niedzielnym obiadem, ale fajnie też zjada się taką … Czytaj dalej

Jak zrobić tatara z łososia?

  Tatar z łososia to bardzo ciekawa przystawka lub danie na romantyczną kolację. Przygotowanie to dosłownie chwila – trzeba mieć tylko naprawdę świeżą rybę. Do przygotowania tatara z łososia wystarczy nam ostry nóż i deska do krojenia.   Jak przygotować … Czytaj dalej