Jak zrobić naleśniki z cukinią i serem feta?

Naleśniki z cukinią i serem feta chodziły za mną przez kilka dni… Kupiłam przepiękną cukinię. Ważyła ponad 2 kg. Właściwie to wolałabym kupić 5 malutkich, ale to koniec sezonu, a zawsze z gruntu warzywo jest lepsze niż ze szklarni. Po … Czytaj dalej

Jak zrobić zapiekankę z małżami ze szpinakiem?

Zapiekanka z małżami ze szpinakiem to bardzo szybkie do przygotowania danie. W większości używamy gotowych półproduktów, ale oczywiście doprawiamy pysznie. Małże niestety najtańsze nie są, ale czasem warto zrobić sobie taką przyjemność – tym bardziej, że przygotowanie jest bardzo proste. … Czytaj dalej

Jak przygotować omlet tamago do sushi?

Omlet tamago przygotowuję do sushi jako dodatek do maki z paluszkami krabowymi lub z krewetkami. Identycznie robię omlet jak przygotowuję koreański kimbap. Wcale nie jest do tego potrzebna żadna specjalna kwadratowa patelnia. Okrągła jak najbardziej wystarczy. Powinna mieć około 22cm … Czytaj dalej