Jak zrobić roladki z bakłażana z mozzarellą zapiekane w pomidorach?

Roladki z bakłażana to lekkie wegetariańskie danie. Doskonałe na romantyczną kolację i na uroczy wieczór w małym gronie przyjaciół. Jeszcze lampka czerwonego półwytrawnego wina i nic więcej nie potrzeba. Pomysł na to danie podsunęła mi koleżanka, która jest wegetarianką i … Czytaj dalej

Jak zrobić marynowanego łososia?

Łosoś marynowany to naprawdę niesamowity w smaku sposób na podanie łososia. Właściwie to fajniej brzmi pastrami z łososia, ale go nie gotujemy, lub carpaccio z łososia, ale jest doprawiony… Pomysł wzięłam z jednego z telewizyjnych programów Pascala. Trochę zmieniłam składniki … Czytaj dalej

Jak zrobić śledzie z miodem i wiśniami?

Śledzie w sosie z wiśni to rolmopsy z miodem i wiśniami. Delikatnie zakwaszone z odrobiną korzennej nuty w słodko-kwaśnym sosie z wiśni…. Mniam… Nadają się i na zwykłą kolację i na przystawkę, a nawet jako jedna z potraw wigilijnych. Cała … Czytaj dalej

Jak zrobić tatar z łososia z dodatkiem natki pietruszki?

Tatara z łososia jemy wtedy gdy mamy nieprzepartą ochotę na surową rybę, nie mamy czasu, żeby go zamarynować, ani tym bardziej przygotować sushi. Możemy go jeść na co dzień, ale i podać na uroczystą kolację. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. … Czytaj dalej