Jak usmażyć wątróbkę drobiową?

Smażona wątróbka to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Przez wiele lat jednak smażenie wątróbki uważałam za czynność niebezpieczną dla życia i zdrowia. W czasie smażenia potwornie pryskał mi tłuszcz. Polecałam zabezpieczenie się azbestowym kombinezonem i okularami spawalniczymi. 😉 Praktyka jednak … Czytaj dalej

Kanapka ze śmietaną i cukrem – smak mojego dzieciństwa…

Kanapka ze śmietana i cukrem to był luksus, na który w czasach komunistycznych można było sobie pozwolić. Śmietana w sklepie bywała nawet wtedy, kiedy na półkach stał praktycznie tylko ocet, a cukier wprawdzie był na kartki, ale dzięki temu można … Czytaj dalej

Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka?

Naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka duszoną z papryką to idealne danie na sytą kolację lub nawet na obiad na drugie danie. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. przy pewnej wprawie powinniśmy się zmieścić w 1/2 godziny. Wystarczy 1 naleśnik na … Czytaj dalej