Pieczony bakłażan z nadzieniem mięsnym

Pieczony bakłażan z nadzieniem mięsnym to świetna kolacja dla dwojga. Pół niedużego bakłażana, a do tego mieszanka sałat z odrobiną rukoli polana oliwą i kilkoma kroplami octu lub sosem winegret… mmm… Składniki: 1 bakłażan 20 dkg mięsa mielonego z łopatki … Czytaj dalej

Pieczarki faszerowane nadzieniem mięsnym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym, to doskonałe danie obiadowe, na przystawkę tudzież na zakąskę. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości pieczarek użyjemy. Na obiad, z czystego lenistwa, podajemy duuuże faszerowane pieczarki. Po prostu szybciej się przygotowuje po 2 ogromne pieczarki na … Czytaj dalej

Jak pysznie mi wyszła fasolka z wędzoną papryką chipotle.

Wędzona papryka chipotle była zakupem dość przypadkowym, Dodałam jedną rzecz, do zakupów w sklepie internetowym, żeby przesyłka była za darmo. Zakup okazał się genialny. Maleńka puszeczka – ciut ponad 200 g, wypełniona bardzo pikantnym, ale niesamowitym w smaku sosem z … Czytaj dalej

Jak zrobić ruskie pierogi?

Pierogi ruskie to jedne z moich ulubionych pierogów. Często jak jestem poza domem i muszę coś zjeść na mieście wybieram właśnie ruskie pierogi. Z ruskimi pierogami jest podobnie jak z żurkiem – wszędzie smakują inaczej. Podstawą nadzienia do ruskich pierogów … Czytaj dalej