Kurczak pieczony z nadzieniem mięsnym

Kurczak pieczony z nadzieniem mięsnym to był mój ostatni niedzielny obiad. Inspiracją do zrobienia tego dania był dla mnie komentarz jednego ze smakoszy, który odwiedził mojego bloga, pozostawiony przy przepisie na kurczaka pieczonego ze słodkim nadzieniem z wątróbką. Wyszedł mi … Czytaj dalej

Jak zrobić pieczoną roladę z boczku?

Przewaga zrolowanego pieczonego boczku nad boczkiem pieczonym w kawałku wynika z jego kształtnych, okrągłych plastrów. Wymaga jednak trochę więcej czasu i odpowiedniego kawałka boczku. Potrzebujemy cienki boczek bez żeber. Ma się po prostu ładnie dać zwinąć.   Jak przygotować roladę … Czytaj dalej

Jak zrobić niepieczony pasztet z wątróbki drobiowej i pieczarek?

Niepieczony pasztet z wątróbki to ciekawa pasta do kanapek. Można też zjeść taki pasztet na przystawkę zagryzając z pieczywem. Smakuje pysznie tak z ogórkiem kiszonym lub z odrobiną chrzanu jak i bez dodatków. Czas przygotowania to nie więcej niż 45 … Czytaj dalej