Jak upiec perliczki z nadzieniem z pieczarek?

Pieczona perliczka to doskonały obiad dla rodziny na niedzielę. Jeśli jednak mamy mieć jakichś gości, to trzeba upiec dwie lub 3 perliczki. Jest to już pewne wyzwanie, bo perliczka to prawdziwe slow food. Przygotowanie musimy zacząć dwa dni wcześniej wcześniej, … Czytaj dalej

Jak zrobić małże w sosie śmietanowym?

Małże, podobnie jak krewetki, są dla mnie cudownym smakołykiem. Jak mi się zdarza gdzieś wyjechać w ciepłe kraje nasycam się ich smakiem, a w kochanej naszej ojczyźnie są dla mnie cudownym wspomnieniem wakacji. Przygotowanie potrawy z małży nie zajmuje zbyt … Czytaj dalej

Jak zrobić makaron z krewetkami i szpinakiem w sosie śmietanowym?

Krewetki mogłabym jeść na okrągło. Mają jedną wadę – są dość drogie. Czasami jednak w marketach zdarzają się promocje i wtedy warto wypełnić sobie nimi zamrażarkę. Potem praktycznie z “niczego” można wtedy wyczarować cudowny obiad. Dzisiaj idę do pracy na … Czytaj dalej

Jak zrobić wołowinę w sosie chrzanowym?

Wołowina w sosie chrzanowym, to pyszny dietetyczny obiad. Gotowana wołowina, jest naprawdę bardzo dobra, trzeba tylko wiedzieć, jaki kawałek mięsa wołowego jest naprawdę smaczny po ugotowaniu. Polecam użycie pręgi wołowej. Goleń wołowa to miękkie mięso z krótkimi włóknami. Ważna jest … Czytaj dalej