Jak usmażyć wątróbkę drobiową?

Smażona wątróbka to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Przez wiele lat jednak smażenie wątróbki uważałam za czynność niebezpieczną dla życia i zdrowia. W czasie smażenia potwornie pryskał mi tłuszcz. Polecałam zabezpieczenie się azbestowym kombinezonem i okularami spawalniczymi. 😉 Praktyka jednak … Czytaj dalej

Jak zrobić leniwe gołąbki?

Gołąbki są pyszne, ale bardzo pracochłonne i czasochłonne. Chodzi o to, żeby uzyskać smak prawdziwych gołąbków szybko i bez zbytniego wysiłku. Zamiast pracowicie zdejmować liście z kapusty, następnie zawijać w nie farsz mięsno-ryżowy możemy kapustę poszatkować wymieszać z ryżem i … Czytaj dalej

Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka?

Naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka duszoną z papryką to idealne danie na sytą kolację lub nawet na obiad na drugie danie. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. przy pewnej wprawie powinniśmy się zmieścić w 1/2 godziny. Wystarczy 1 naleśnik na … Czytaj dalej