mojedania.pl

… o tym co mi smakuje

Menu główne

Przeskocz do tekstu
Przeskocz do widgetów
  • Strona główna
  • Kontakt i o mnie
  • Zasady korzystania z serwisu
    • Polityka obsługi cookie

Strona główna ▸ Przepisy ▸ Danie obiadowe ▸ Strona 14

Archiwa kategorii: Danie obiadowe

Strona 14 (z 24)« Pierwsza«...5...131415...20...»Ostatnia »

Smażone ziemniaki w talarkach z cebulą i mięsem

Opublikowano 2 czerwca 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Ziemniaki w talarkach smażone z cebulą i mięsem

Smażone ziemniaki w talarkach z cebulą i mięsem to danie jednogarnkowe, a właściwie jednopatelniowe. 😉 W ciągu pół godziny mamy zrobiony pyszny smażony obiad, trzeba jednak 15 minut stać przy patelni mieszając – nie jest to po prostu wrzucenie wszystkiego … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe | Tagi: ziemniaki | Napisz odpowiedź

Jak zrobić steki z piersi indyka?

Opublikowano 27 maja 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Steki z piersi indyka

Steki z piersi indyka to pyszne, dietetyczne danie. Są doskonałe na mięsny obiad w upalny dzień. Mimo to, że to mięso, to jednak obiad wydaję się być lekki. Uroczo się smakuje steki z indyka w niedzielny, letni obiad na zacienionym … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe | Tagi: indyk | Napisz odpowiedź

Jak zrobić fasolkę po bretońsku?

Opublikowano 29 kwietnia 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Fasolka po bretońsku

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku. Nazwa jest typowo polska, w Bretanii o takiej fasolce nie słyszeli 😉 Fasolka po bretońsku to po prostu fasola w sosie pomidorowym gotowana na wędzonce (ale możemy ją też zrobić bez mięsa jako danie jarskie). … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe, Na kolację | Tagi: boczek wędzony, fasola | Napisz odpowiedź

Jak zrobić kotlety z gotowanych jajek?

Opublikowano 25 marca 2012 przez Joanna Duszczyńska
Odpowiedz
Koltet z jaj gotowanych na twardo z brokułem i sałatą

Kotlety z ugotowanych na twardo jaj to lekki obiad doskonały na wiosnę i lato. Na dodatek jest stosunkowo tani, a jednocześnie pożywny. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż pół godziny łącznie z przygotowaniem dodatków. Doskonale pasują do koletów jajecznych warzywa gotowane … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe | Tagi: jajka | Napisz odpowiedź

Jak zrobić pory w szynce pod beszamelem?

Opublikowano 15 marca 2012 przez Joanna Duszczyńska
3
Pory zawinięte w szynkę i przełozone śliwkami

Pory w szynce pod beszamelem to danie, na które przepis podał jakieś 10 lat temu mój kolega Tomek na grupie dyskusyjnej pl.rec.kuchnia. Napisał wtedy “To mój pierwszy przepis idący w świat- wiec niech będzie dobry” i faktycznie jest dobry. Oczywiście, … Czytaj dalej →

Zaszufladkowano do kategorii Danie obiadowe, Na kolację | Tagi: zapiekanka, por, szynka | 3 komentarze
Strona 14 (z 24)« Pierwsza«...5...131415...20...»Ostatnia »

Popularne

  • Jak zrobić orzechówkę?
  • Jak zrobić kurczaka duszonego na maśle?
  • Jak ugotować ziemniaki w mundurkach?
  • Jak zrobić ciasto w paski – zebra?
  • Jak zrobić sałatkę z selera naciowego z orzechami włoskimi?

NEWSLETTER

Loading...Loading...


five + two =

Jak zrobić …

Archiwum

Co zrobić z …

rodzynki rosół rozmaryn ryby ryż sandacz sałata schab seler ser biały ser żółty sezam soczewica spaghetti surimi sushi suszone śliwki szarlotka szczaw szparagi szpinak szynka słonina teriyaki torty truskawki tuńczyk wanilia wieprzowina winegret wino winogrona wiórki kokosowe wiśnie wołowina wątróbka zapiekanka zielony pieprz ziemniaki śledź śliwki śmietana żeberka żelatyna żurawina
mojedania.pl
Copyright © 2025 All Rights Reserved
Projekt i wykonanie DuArt

Proszę czekać..

Ta strona używa plików cookie do poprawnego działania oraz w celu zbierania informacji statystycznych. Więcej informacji