Jak zrobić zapiekankę z małżami ze szpinakiem?

Zapiekanka z małżami ze szpinakiem to bardzo szybkie do przygotowania danie. W większości używamy gotowych półproduktów, ale oczywiście doprawiamy pysznie. Małże niestety najtańsze nie są, ale czasem warto zrobić sobie taką przyjemność – tym bardziej, że przygotowanie jest bardzo proste. … Czytaj dalej

Jak zrobić kopytka – kluski ziemniaczane?

Kopytka to doskonały dodatek do obiadu. Komponujemy je z praktycznie dowolnie wybranym sosem. Można też jeść same kopytka okraszone skwarkami, lub odsmażone na maśle. Talerz kopytek i kubek zsiadłego mleka to doskonały obiad wiosną i latem. Jesienią i zimą polecam … Czytaj dalej

Jak zrobić zapiekankę z morszczuka ze szpinakiem?

Zapiekanka z morszczuka ze szpinakiem to pyszne, sycące danie obiadowe. Czas przygotowania jest także przyzwoity, bo razem z pieczeniem nie zajmie nam to więcej niż 40 minut. Jest to ciekawa forma podania ryby, dla osób, które nie lubią ryby – … Czytaj dalej