Jak zrobić spaghetti carbonara?

Pierwszy raz w życiu spaghetti carbonara jadłam dawno dawno temu. Do mojej teściowej przyjechała przyjaciółka z Włoch. Przygotowała takie właśnie spaghetti carbonara. Było naprawdę smaczne i możliwe do przygotowania pod koniec lat osiemdziesiątych z dostępnych w sklepach składników… Oczywiście boczek … Czytaj dalej

Jak zrobić pulpety mięsne z pieczarkami w sosie pomidorowym?

Pulpety to bardzo fajne danie szczególnie lubiane przez małe dzieci. Można jeść tylko widelcem, są miękkie i nie trzeba dużo gryźć. Pulpety, żeby były smaczne powinny mieć zdecydowany smak. Właśnie dlatego pulpety w kwaśnym sosie pomidorowym są takie pyszne. Delikatny … Czytaj dalej

Jak zrobić risotto z bakłażanami?

Risotto z bakłażanami to lekkie, pyszne danie o intensywnym smaku. Czas przygotowania to około 30 minut. Trochę więc zajmuje, ale za to ta rozkosz na podniebieniu… mniam… Osobiście przygotowuję rissotto na rosole, ale danie może być całkowicie jarskie, jeśli użyjemy … Czytaj dalej

Jak zrobić naleśniki z cukinią i serem feta?

Naleśniki z cukinią i serem feta chodziły za mną przez kilka dni… Kupiłam przepiękną cukinię. Ważyła ponad 2 kg. Właściwie to wolałabym kupić 5 malutkich, ale to koniec sezonu, a zawsze z gruntu warzywo jest lepsze niż ze szklarni. Po … Czytaj dalej