Strona 1 (z 24)123...5...Ostatnia »

Czerwone tajskie curry z dynią i kawałkami kurczaka

Czerwone tajskie curry nie jest aż tak pikantne jak zielone. Zapewne dzięki temu ma szersze grono smakoszy. Biorąc pod uwagę bardzo krótki czas przygotowania i ciekawe doznania smakowe naprawdę warto się skusić i przygotować je w domu samemu. Kawałki dyni … Czytaj dalej

Zielone tajskie curry z kurczakiem

Zielone tajskie curry to bardzo pikantna rozkosz dla zmysłów. Dzieliłam się już tutaj z Wami przepisem na “curry po polsku”, a teraz przyszła pora na takie jakie naprawdę jedzą Tajowie… Potrawa jest naprawdę bardzo pikantna, ale doznania smakowe są niezapomniane … Czytaj dalej

Pieczony bakłażan z nadzieniem mięsnym

Pieczony bakłażan z nadzieniem mięsnym to świetna kolacja dla dwojga. Pół niedużego bakłażana, a do tego mieszanka sałat z odrobiną rukoli polana oliwą i kilkoma kroplami octu lub sosem winegret… mmm… Składniki: 1 bakłażan 20 dkg mięsa mielonego z łopatki … Czytaj dalej

Strona 1 (z 24)123...5...Ostatnia »