Jak zrobić sałatkę z tuńczyka?

Sałatka z tuńczykaSałatka z tuńczyka jest najsmaczniejsza na przełomie sierpnia i września, bo wtedy mamy dostęp do najsmaczniejszych gruntowych pomidorów i papryki. A jak jemy ją poza sezonem to przypomina nam sezon i samo wspomnienie poprawia nam humor.
Jak przygotować sałatkę z tuńczyka?
Potrzebujemy:

  • puszkę tuńczyka w sosie własnym
  • 3 pomidory różne kolory pokrojone w kostkę
  • 1 cebulę drobno pokrojoną
  • 1 paprykę czerwoną lub żółtą pokrojoną w kostkę
  • puszkę kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu

Składniki sałatki z tuńczykaTuńczyka i kukurydzę osączamy. Mieszamy wszystkie składniki. Majonezu dodajemy jak najmniej, ale tyle, żeby składniki się zlepiły. Możemy dodać trochę ostrej czerwonej papryki (mielonej) dla zaostrzenia smaku.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *