Jak zrobić sałatkę z selera naciowego z orzechami włoskimi?

Sałatka z selera naciowego z orzechami włoskimi

Sałatka z selera naciowego to ciekawy dodatek do obiadu. Dobrze też nadaje się jako jedna z sałatek na przyjęcie w formie zimnego bufetu. Problem z sałatką z selera naciowego jest taki, że jak się kupi seler naciowy, to potem sałatkę z selera trzeba jeść przez kilka dni pod rząd, bo wykorzystujemy jednorazowo tylko kilka łodyg. Seler naciowy jednak dobrze komponuje się z różnymi składnikami.

Jak zrobić sałatkę z selera naciowego z orzechami włoskimi?
Składniki na sałatkę dla 4 osób:

  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 duże jabłko
  • 5 dkg orzechów włoskich
  • łyżka majonezu

Pokrojone składniki sałatki z selera naciowego z orzechami włoskimi

Łodygi selera kroimy w poprzek włókiem na plasterki grubości maksimum 2 mm. Jabłka kroimy w drobną kostkę. Orzechy możemy dodać w połówkach lub trochę drobniej pokrojone. Dodajemy do tego łyżkę majonezu. Mieszamy i pyszna sałatka z selera naciowego jest gotowa.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *