Jak zrobić pieczoną białą kiełbasę?

Pieczona biała kiełbasa, to tradycyjne danie na wielkanocny obiad. Na dodatek jest prosta w przygotowaniu i niekłopotliwa do odgrzania.
Jak przygotować pieczoną białą kiełbasę?
Bierzemy tyle kawałków kiełbasy, ile potrzebujemy. Na każdą kiełbasę bierzemy pół średniej wielkości cebuli. Potrzebujemy jeszcze przyprawy: ziele angielskie listek laurowy i pieprz.
Cebulę kroimy na półplasterki. Kiełbasy obsmażamy na smalcu na złoty kolor i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Po obsmażeniu kiełbas smażymy cebulę na pół-szkliście pół-złoto. Dodajemy cebulę do kiełbas. Kiełbasy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, pod przykryciem, przez około 40 minut.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *