Jak zrobić naleśniki z fetą i szpinakiem?

Naleśniki z fetą i szpinakiem

Oczywiście naleśniki do naleśników z fetą i szpinakiem robimy jak zwykle według przepisu na idealne naleśniki. Cały cymes jest w farszu. Farsz przygotowuje się dziecinnie prosto, więc na pewno nie sprawi nam to kłopotu.

Jak przygotować farsz do naleśników z fetą i szpinakiem? Składniki:

  • 270 g standardowa kostka sera feta
  • 500 g mrożonego szpinaku liście
  • 4 dkg masła
  • 2-3 ząbki czosnku

Farsz z fety i szpinakuMrożony szpinak wkładamy do garnka. Dodajemy masło i podgrzewamy pod przykryciem aż się zagotuje i całkowicie rozmrozi. Jeśli jest wodnisty to minimalne go odparowujemy. Farszu ze szpinaku nie zagęszczam mąką. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaję pokrojoną w kostkę fetę (chudy ser feta lepiej zachowuje kształt po pokrojeniu). Mieszam – farsz jest gotowy.

Same naleśniki składam w trójkąty podobnie jak naleśniki z serem i wanilią, i odgrzewam na patelni na odrobinie masła. Naleśniki z serem feta i szpinakiem podaję polane ketchupem i majonezem. To ma być domowy obiad, ale przygotowanie ma być bardzo proste. Oczywiście jeśli chodzi o ketchup to kupując wybieram taki bez konserwantów, który jest zrobiony z pomidorów, a nie z czerwonej farby 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *