Jak zrobić koktajl jagodowy?

Koktajl jagodowy

Wieczór, leżak na tarasie, cudowny zapach ziół i kwiatów i szklanka koktajlu jagodowego… Czego więcej chcieć? 😉 Można jeszcze chcieć koktajl na drugie śniadanie, i na deser po obiedzie. 😉

Koktajle najczęściej robię na kefirze. Na jeden litr kefiru potrzeba i wystarcza 25 dkg owoców. Można ewentualne posłodzić do smaku.

Składniki na 6 szklanek koktajlu jagodowego:

  • 1 litr kefiru
  • 25 dkg czarnych jagód
  • 4 płaskie łyżeczki cukru

Wystarczy zmiksować. 😉

Smacznego!

4 myśli nt. „Jak zrobić koktajl jagodowy?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *