Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki są idealne na przystawkę lub przekąskę. Doskonale pasują do kufla chłodnego jasnego piwa. Łatwo się je przygotowuje i można je przygotować wcześniej, a w odpowiednim momencie wsadzić je na 20 minut do rozgrzanego piekarnika. Składniki kupujemy na sztuki. … Czytaj dalej

Pieczarki faszerowane nadzieniem mięsnym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym, to doskonałe danie obiadowe, na przystawkę tudzież na zakąskę. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości pieczarek użyjemy. Na obiad, z czystego lenistwa, podajemy duuuże faszerowane pieczarki. Po prostu szybciej się przygotowuje po 2 ogromne pieczarki na … Czytaj dalej

Jak zrobić marynowanego łososia?

Łosoś marynowany to naprawdę niesamowity w smaku sposób na podanie łososia. Właściwie to fajniej brzmi pastrami z łososia, ale go nie gotujemy, lub carpaccio z łososia, ale jest doprawiony… Pomysł wzięłam z jednego z telewizyjnych programów Pascala. Trochę zmieniłam składniki … Czytaj dalej

Jak zrobić tatar z łososia z dodatkiem natki pietruszki?

Tatara z łososia jemy wtedy gdy mamy nieprzepartą ochotę na surową rybę, nie mamy czasu, żeby go zamarynować, ani tym bardziej przygotować sushi. Możemy go jeść na co dzień, ale i podać na uroczystą kolację. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. … Czytaj dalej

Jak zrobić chrust czyli faworki – film?

Dzisiaj Tłusty Czwartek – zrobiłam faworki. Moje gotowanie niezupełnie przez przypadek zostało nagrane i powstał film obrazujący wykonanie faworków. Zapraszam serdecznie do oglądania, jak się smaży chrust. Jeśli wam się podoba i chcecie więcej filmów, to bardzo proszę o komentarze.