Jak pysznie mi wyszła fasolka z wędzoną papryką chipotle.

Wędzona papryka chipotle była zakupem dość przypadkowym, Dodałam jedną rzecz, do zakupów w sklepie internetowym, żeby przesyłka była za darmo. Zakup okazał się genialny. Maleńka puszeczka – ciut ponad 200 g, wypełniona bardzo pikantnym, ale niesamowitym w smaku sosem z … Czytaj dalej

Jak zrobić bakłażany smażone w cieście?

Bakłażany smażone w cieście to świetne “placki” na obiad lub kolację. Możemy je jeść same lub z dodatkiem jakiegoś sosu. Tzatziki pasują doskonale. Przygotowanie jest bardzo proste, bakłażana po prostu kroimy w plastry o grubości około 7 milimetrów. Mogą być … Czytaj dalej

Jak zrobić duszone bakłażany?

Duszone bakłażany ciekawy dodatek do obiadu. Są dość wytrawne w smaku. Szczególnie pasują do delikatnych mięs takich jak duszony kurczak, tudzież steki z piersi indyka. Bardzo szybko się je przygotowuje. To dosłownie 20 minut, w tym 15 minut oczekiwania, i … Czytaj dalej

Jak zrobić zapiekane cukinie z fetą i suszonymi pomidorami?

Suszone pomidory tak bardzo mi smakują, że jestem skłonna dodawać je prawie do wszystkiego. Tym sposobem znalazły się też w zapiekanych cukiniach. Faszerowane warzywa to pyszny, lekki obiad, a w tej wersji całkowicie wegetariański. Przygotowanie ich jest bardzo proste. Jak … Czytaj dalej

Jak ugotować fasolkę szparagową?

Bardzo lubię fasolkę szparagową. Kiedyś się nawet zastanawiałam, jaką fasolkę lubię bardziej: żółtą/białą czy zieloną? Sprawdzałam, próbowałam, są inne, ale nie wiem, którą lubię bardziej. Nie mogę się zdecydować. Efekt jest taki, że jak mam ochotę na fasolkę szparagową idę … Czytaj dalej