Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki są idealne na przystawkę lub przekąskę. Doskonale pasują do kufla chłodnego jasnego piwa. Łatwo się je przygotowuje i można je przygotować wcześniej, a w odpowiednim momencie wsadzić je na 20 minut do rozgrzanego piekarnika. Składniki kupujemy na sztuki. … Czytaj dalej

Pieczarki faszerowane nadzieniem mięsnym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym, to doskonałe danie obiadowe, na przystawkę tudzież na zakąskę. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości pieczarek użyjemy. Na obiad, z czystego lenistwa, podajemy duuuże faszerowane pieczarki. Po prostu szybciej się przygotowuje po 2 ogromne pieczarki na … Czytaj dalej

Jak zrobić samosa z serem i szpinakiem?

Samosa z serem i szpinakiem to wegetariańska przystawka, ale świetnie nadają się też na gorącą kolację. Są też doskonałą przekąską do piwa. 😉 Nazywam je samosa, bo nadzienie często doprawiam orientalnie – na przykład samosa z nadzieniem z dyni. Do … Czytaj dalej

Jak zrobić przepyszny smalczyk domowy?

Smalczyk domowy to po prostu smażona słonina. Chleb ze słoniną często możemy spotkać jako przystawkę przed obiadem w restauracjach typu “chłopskie jadło” tudzież na jarmarkach obok kiełbasy z grilla. Pajda świeżego chleba ze słoniną, może być naprawdę dobra, ale słonina … Czytaj dalej

Jak zrobić “samosa” z nadzieniem z dyni i sera?

Samosa to świetna wegetariańska przystawka – zasadniczo są to trójkątne pierożki. Dla jednych samosa są smażone dla innych wyłącznie pieczone w piecu. Dla mnie jest to głównie sposób doprawienia nadzienia, żeby miało odrobinę indyjskich aromatów. Moje ostatnie samosa były składane … Czytaj dalej