Jak najprościej piec warzywa – bakłażany, cukinię, paprykę na grillu?

Warzywa z grilla można piec bez żadnych dodatków. Możemy nacieszyć się smakiem warzyw, a nie przypraw. Oczywiście czasem trzeba sobie pozwolić na różne ekstrawagancje, ale szczególnie pierwsze grillowanie w życiu dobrze jest zrobić najprościej jak się da. Czasem po prostu … Czytaj dalej

Jak zrobić roladki z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami?

Pierś z kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami to doskonałe danie na gorącą przystawkę lub na obiad. Może też stanowić danie główne gorące na spotkaniu towarzyskim zaplanowanym głównie w formie zimnego bufetu. Filet z kurczaka dzielimy na trzy części. … Czytaj dalej

Jak zrobić pieczoną doradę na grillu lub w piekarniku?

  Pieczona dorada to naprawdę wykwintny obiad. Dorada jest dość drogą rybą, a podajemy jedną całą rybę na osobę. Naprawdę warto jednak spróbować. Tę pyszną rybę można też przygotować na grillu. Jak przygotować doradę do pieczenia? Doradę trzeba oczyścić z … Czytaj dalej

Jak zrobić szaszłyki z polędwiczki wieprzowej na grilla?

  Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z jabłkami i śliwkami robiłam w miniony weekend.  Smakują pysznie, a nie wymagają dużego nakładu pracy.   Jak zrobić szaszłyki z polędwiczki wieprzowej? Składniki: polędwiczka wieprzowa, jabłka, słodkie śliwki łatwo odchodzące od pestek, cebula, boczek … Czytaj dalej