Jogurt z mango – orzeźwiający napój lub pyszny deser.

Jogurt i mango to genialne połączenie smaków. Możemy sobie przygotować z nich wspaniale orzeźwiający napój lub cudownie aromatyczny deser. Szczególnie przydatny jest jogurt z mango w połączeniu z bardzo pikantnym posiłkiem. Przynosi natychmiastową ulgę. Naprawdę nawet bardzo pikantne jedzenie możemy … Czytaj dalej

Jak zrobić marcepan?

Marcepan to jedna z moich słabości, ale musi to być prawdziwy marcepan. Taki zrobiony z migdałów z cukrem i odrobiną Amaretto… Mniam… Przygotowanie masy marcepanowej samodzielnie jest dziecinnie proste pod warunkiem, że ma się dobry malakser. Bierzemy blanszowane migdały. Blanszowane … Czytaj dalej

Jak zrobić creme brulee?

Creme brulee to aksamitny, śmietanowy krem pokryty cudowną karmelową skorupką. Naprawdę królewskie doznanie dla naszych kubków smakowych. Samo przygotowanie jest bardzo proste. Problem stanowi jednak konieczność posiadania odpowiedniego sprzętu. Potrzebujemy ceramiczne miseczki do zapiekania oraz palnik do przypalenia cukru na … Czytaj dalej