Jak zrobić sushi w domu?

Bardzo lubię sushi. Moim zdaniem sushi albo się kocha, albo nienawidzi. W domu sushi po pierwsze robi się tanio, bo tak 10 razy taniej wychodzi niż w sushi barze. Oczywiście nie jest to jakieś super tanie jedzenie, bo składniki jednak swoje kosztują, ale czasem można sobie na to przecież pozwolić, a rozkosz smaku jest niesamowita.

Jak się za to zabrać?
Najlepiej umówić się ze znajomymi na wspólne robienie sushi. Jest przy tym dużo świetnej zabawy. Ja chyba tak lubię najbardziej, chociaż potrafię też sama przygotować małe przyjęcie z sushi. Dobrze jest jednak wcześniej ugotować ryż i pokroić rybę. Wtedy nawet w małej kuchni mogą jednocześnie 4 osoby oddawać się działaniom artystycznym przy “lepieniu” sushi. Dwie osoby lepią ryż na nigiri, a dwie osoby zwijają maki. Ktoś może zrobić salmon rollery, a ktoś inny awokado rollery. Oczywiście już w czasie pracy można się delektować japońskim winem śliwkowym. 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *