Jak zrobić sałatkę z tuńczyka?

Sałatka z tuńczykaSałatka z tuńczyka jest najsmaczniejsza na przełomie sierpnia i września, bo wtedy mamy dostęp do najsmaczniejszych gruntowych pomidorów i papryki. A jak jemy ją poza sezonem to przypomina nam sezon i samo wspomnienie poprawia nam humor.
Jak przygotować sałatkę z tuńczyka?
Potrzebujemy:

  • puszkę tuńczyka w sosie własnym
  • 3 pomidory różne kolory pokrojone w kostkę
  • 1 cebulę drobno pokrojoną
  • 1 paprykę czerwoną lub żółtą pokrojoną w kostkę
  • puszkę kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu

Składniki sałatki z tuńczykaTuńczyka i kukurydzę osączamy. Mieszamy wszystkie składniki. Majonezu dodajemy jak najmniej, ale tyle, żeby składniki się zlepiły. Możemy dodać trochę ostrej czerwonej papryki (mielonej) dla zaostrzenia smaku.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *